5бульб картоплі450 г зеленого горошку або стручкової квасолі 350 г
гарбуза1баклажанів2лимони3ст. ложки пряженого масла2стручки гострого
перцю3лаврові листи 2 ч. ложки цукру1ч. ложка насінь шамбалы 1 ч. ложка
анісу 1 ч. ложка гірчиці 1 ч. ложка солі6гілочок петрушкинагреть
пряжене або рослинне масло у великій каструлі на середньому вогні.
Покласти насіння гірчиці, перець, лавровий лист і насіння шамбалы. Коли
насіння шамбалы стемніють, додайте насіння анісу. Потім відразу ж
покласти картоплю й, помішуючи, жарити його близько 8 мінут, щоб він з
усіх боків став золотаво^-коричневим. Додати гарбуз і баклажан. Жарити
всі разом ще 5 мінут. Покласти горошок або зелену квасолю, залити водою
й закрити кришку. Варити на середньому вогні, обережно помішуючи кожні
5 мінут. Через 15 мінут додати цукор і сіль, розмішати. Варити на
слабкому вогні, поки овочі не стануть м’якими, а соус -
густим.Прикрасити кожну порцію скибочкою лимона й гілочкою петрушки. |