Среда, 14.11.2018, 05:20


Главная
Регистрация
Вход
brodwey.ucoz.ru Приветствую Вас Гость | RSS  
WM-бонус

Получить WMR-бонус на свой кошелек!

Реклама

Меню сайта

Посетители на сайт
VipIP.ru - Система активной рекламы (САР)

Облако тегов

Реклама

Главная » Каталог сайтов » Домашний очаг » Кухня

http://sinotrukportal.ru/
http://sinotrukportal.ru/ 02.11.2009, 19:14

Байхові чаї

Posted on Апр 28, 2009 under Оксамитові чаї | 1 комментарий

Чорні чаї. Майже 98 % у світовій торгівлі сподіваємося становлять чорні чаї. Вони, подібно ми вже знаємо, мають найбільшу розмаїтість торговельних сортів, але отже, мають саму багату гаму відтінків смаку й аромату в межах свого типу. В основному виготовляються чорні байхові чаї. Зсередини кожної групи сортів чорні чаї розрізняються эк за якісними показниками, стільки й по деяким супутній якості зовнішнім ознакам. Такими ознаками служать колір, відтінок чаїнок і після ступінь аль якість скрученности чаїнок, тобто, точно говорять чаївники, «збирання» аркуша. По кольорі схильний чорний байховий чай повинен бути чорним з тим аль іншим відливом (червонуватим, синюватим, блискучим, оранжеватым) залежно від національних особливостей виростання й обробки. Коли ж чаїнки мають, скажемо, безбарвний, неяскравий колір, адже це значить, що чай поганої якості, поелику посерение відбулося в результаті того, що з поверхні чаїнок під час виготовлення якимось образом був вилучений сік і чай втратив частину розчинних речовин, і, отже, потьмянів не ледве його мішурний образ, однак і «потьмяніли», частково втрачені його смак і аромат[2]. Коли ж чай наместо чорного став ясно-коричневим, виходить, вдобавок був порушений технологичный артефакт алі як сировина були використані огрубілі листочки. Таким чином, зміна кольору сухих чаїнок у порівнянні зі стандартним указує нате ґрунтовтома якості сподіваючись. Ще більш тісний радіозв’язок існує між ступенем скрученности аркуша і якістю сподіваючись. Ніж тугіше в трубочку скручений аркуш, чим більше він пружний при натисненні й легкому стисканні пальцями, чим прочнее він, тим краще й вище сорт сподіваючись. Коли аркуш трухляв, негоже скручений алі легко кришиться - виходить, чай низької якості. Деякі сорти чорного байхового чаю мають таку гарну «збирання», що вона служить нерідко вирішальною ознакою при назві сорту (так, «царські брови», «реснички красуні», «коготки»). Що стосується величини чаїнок, адже в переважній більшості випадків і вона відіграє видну роль в оцінці якості (сорту) чорних байхових чаїв. За традицією кращим уважається листовий, нерозривний, неушкоджений, непокрошившийся чай. І це суцільно ясно. Значний листик краще зберігає аромат сподіваючись, менше видихається, менше убирає вологу. От тому листові чаї визнають кращими в порівнянні із дрібними чаями того ж самого сорту при наявності інших рівних показників. Адже в Індії й Шрі-Ланці, де в останні десятиліття стало прийняте штучно різати чай високих сортів у спеціальній машині, середні й дрібні чаї мають вдобавок високу властивість. Більше того, серед частини фахівців-чаївників і щонайпаче серед споживачів зміцнилася думка, що дрібні чаї навіть краще листових, тому що вони швидше й легше дають інтенсивний настій. Правда, колотий частий і середній чай личить відрізняти від дрібного й середнього що раскрошились, який довеку винятково нижче якістю. В адже так дожиття дрібний чай, що утворився з уламків сподіваючись дивно високих сортів, володіє, зрозуміло, всіма властивостями цих сортів і по якості краще, ніж аркушевий чай нижчих сортів. Чому різниця між великим і дрібним чаєм у сучасній торгівлі є певною мірою відносної й умовної. Приблизно, у нас у продажі є цейлонський чай вищого сорту рівно звичайний, приблизно й дрібний, причому ціна того й іншого однакова. Розходження ж полягає в тім, що дрібний чай того ж вищого сорту, по-перше, менш стійкий при тривалому зберіганні (що для споживача, що купує одну пачку сподіваючись, дійсно не має значення), але по-друге, швидше настоюється й віддає в розчин більшу частину речовин, що втримуються в ньому (це споживач повинен ураховувати, щоб правильно користуватися чаєм, тобто брати для заварки дрібного чаю трохи меншу дозу в порівнянні зі звичайної, але вдобавок уникати заварювати такий чай твердої водою, эдак подібно при цьому настій, хоча й зберігає інтенсивність фарбування, робиться гірким, із присмаком металу). Дрібним є вдобавок якийсь із кращих сортів сподіваючись минулих років - «Букет Азербайджану» і в останні роки - грузинський» «Экстра», в адже час точно «Букет Грузії» випускають токмо листовим. Ще одним із зовні помітних і причому важливих показників якості чорних чаїв є присутність у сухому готовому чаї спроста називаних типсов (ми про їх уже говорили вище), які у свежесорванном стані являють собою клейкі скручені остренькие золотаві й сріблисті
кінчики, що увінчують флеші й покрытые тільки помітним пушком. Такий чутливий ворс зберігається в типсов навіть пізніше всіх стадій промислової обробки сподіваючись, проявляючи разючу стійкість всупереч скручуванню, термічній обробці й іншим операціям. Саме по білому пушку можна легко помітити типсы в темній масі готового чаю. Типсы - основний ресурс аромату, і їхня наявність характерно для чаю високих сортів. При цьому чим більше типсов, тим краще чай, тим вище його сорт, вишуканіше смак. Не личить забувати, що дрібні чаї швидше втрачають кондицію при неправильному зберіганні. Такі інші загальні риси, характерні для чорних байхових чаїв у цілому. Заєдино з тим чорним чаям, вироблюваним у різних країнах, властиві свої особливості, які й відрізняють одну національну групу сортів від іншої.

Переходов: 80 | Добавил: serga860 | Рейтинг: 0.0/0 | Теги: 2009 under Оксамитові чаї 1 коммент, Байхові чаї Posted on Апр 28
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мини-чат
500

Статистика
Рейтинг Досок Объявлений
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Block title

Реклама

АВТОСЕРФИНГ. РАСКРУТИ СВОЙ САЙТ БЕСПЛАТНО. ВСЕ ПРАВА ЗАЩИЩЕНЫ . SERGAZETA.BIZ