400 г варених кальмарів, 400 г фаршу з антарктичної креветки або
білкової пасти «Океан», 200 г майонезу, часник, зелень, сіль.Кальмари,
очищені від шкірки, пропустити через м’ясорубку, змішати з фаршем
креветочним або білкової пастою, додати до смаку розтерта з
сіллючасник, подрібнену зелень, заправити майонезом і
перемішати.Готовий салат прикрасити зеленню.
500 г відварним очищених креветок, 100 г листового салату.Для заправки:
200 г солодкого кетчупу, 100 г сметани, 100 г майонезу, 2 зубчики
часнику.Салат вимити і дрібно нарізати або розірвати руками, викласти
на плоске блюдо. Зверху покласти креветки.Приготувати заправку. Змішати
кетчуп, сметану та майонез, додати роздавлених часник, злегка
збити.Готовим соусом полити креветки.До салату добре підійде сухе біле
вино.
|